top of page
Sök

Enhetschef och BMA-expert på duplex – möt Simon Ibrahim Jerjees

Simon Ibrahim Jerjees är enhetschef på Acudoc fysiologlab i Sickla. Han är också utbildad biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiologi. Hos oss delar han sin tid mellan de två rollerna, vilket har flera fördelar ur ett helhetsperspektiv.


En manlig läkare i vit läkarrock vid datorn.
Simon Ibrahim Jerjees är enhetschef på Acudoc fysiologlab i Sickla.
Vad ryms inom din roll som enhetschef?

– Det innebär att jag ansvarar för personalfrågor och verksamhetsutveckling. Jag arbetar med att dirigera patientflödet och distribuera våra kompetenser där de behövs bäst.


Hur länge har du jobbat som BMA respektive enhetschef?

–  Jag har jobbat som BMA i nio år, tre år på Acudoc fysiologlab. Enhetschef i Sickla är jag sedan fyra och en halv månad.


Vilka fördelar ser du i att kombinera de två rollerna?

– Jag har god insyn i vilka förbättringsområden som finns “på golvet”. Jag känner mina kollegor väl, vet vad de har för önskemål och hur deras kompetenser kan användas på bästa sätt. Att vara kollega i min roll som BMA upplever jag gör mig till en bättre chef.

 

Vilka slags undersökningar utför du i ditt arbete som BMA?

– Jag utför samtliga metoder inom klinisk fysiologi med fokus på duplex. Mitt stora intresse som biomedicinsk analytiker är duplex, det vill säga ultraljud för kärl, men även att tolka EKG.

 

Vad är så intressant med duplex?

– Duplex är en metod som passar min analytiska hjärna. Jag tycker om att leta efter samband som kan förklara de symtom patienten upplever. Det är ett stort ansvar som vilar på oss BMA och viktigt att man har hög kompetens, vilket jag ser hos mina kollegor.

 

 Vilka är de mest komplexa patientfallen?

– Det finns patienter som är svårundersökta på grund av svårvisualiserade kärl av olika orsaker. Exempelvis kan svullna ben göra det mer utmanande att upptäcka patologier. De mest komplexa fallen på duplex är patienter med sår på benen där man ska försöka härleda om det föreligger insufficiens som är orsaken.

 

Varför ska man remittera patienter till Acudoc för duplex?

– För vår höga kompetens och nyfikenheten hos oss som utför duplex, vilket leder till hög kvalitet på undersökningarna. Ofta har just den metoden lite längre väntetider, men hos oss får man tid snabbt. Det är viktigt speciellt vid DVT-frågeställning (djup ventrombos), där vi erbjuder tid samma dag alternativt dagen efter. Vid positiva fynd hänvisas de till akuten om inte det framgår något annat i remissen. Detsamma gäller även vid kritisk ischemi-frågeställningar.

 

Hur möter ni patienternas behov?

– Genom flexibilitet, snabbhet och kompentens. Om jag var en patient med besvär, som remitteras vidare till en specialistmottagning, så vill jag få tid snabbt. Jag vill också att tiden passar mina arbetstider om jag jobbar. Vi tillmötesgår våra patienters önskemål i så hög grad som möjligt. Vi har tidiga och sena tider, och när inflödet är stort öppnar vi även på helgerna.

 

Vad skulle du säga till läkare som överväger att samarbeta med Acudoc?

– Jag vill poängtera vår flexibilitet. Hos oss behöver patienten aldrig vänta, vi har en enkel och smidig procedur för hur man går till väga vad gäller remisser och svarshantering. Vi är tydliga med vilket underlag vi behöver och välkomnar våra remittenter att kontakta oss för ytterligare diskussioner kring remissvar.

Comments


bottom of page